Facebook har nettopp lansert en oppdatering for Messenger – som skal gjøre det enklere å chatte. Som med alle Facebook-kontoer, har nå alle Messenger kontoer en dedikert lenke som gjør at folk kan starte en chat med en bedrift. Facebook lanserer også hva de kaller Messenger Codes – som er Messenger’s tilsvar til Snapchat’s snapcodes. Messenger Codes er en serie prikker og streker rundt profilbildet ditt. Når noen scanner det med sitt kamera, legges den personen til som en kontakt.

Dersom du lurer på hvorfor dette burde være nødvendig – er sannsynligheten høy for at du allerede er tilkoblet de du ønsker å chatte med. Men vi må forsøke å se hvor Facebook vil at Messenger skal være. Messenger er ikke lenger kun et sted du kan chatte med venner – men snart også et sted du kan chatte med bedrifter og kundeservice-bots. KLM har allerede åpnet for å sende deg ditt

I den sammenheng, gir den nye Messenger Code mer mening. Se for deg å scanne en kode for å kunne chatte direkte med kundeservice?

Messenger Codes rulles ut gradvis for alle Facebook-sider. Profillenker fungerer allerede, og åpner en chat i Messenger.com om man klikker på den på desktop.
Facebook har i dag 900 millioner aktive brukere. Dette er stort – særlig med tanke på at plattformen hadde 800 millioner aktive brukere for tre måneder siden.