Det første steget er å tilstå at man har et problem, sant? Hei, mitt navn er Takin – og jeg er en talloholiker. Jeg er avhengig av tall, analyse og statistikk. Jeg sjekker pageviews på bloggposter jeg skriver opp til flere ganger hver dag – selv dager jeg ikke har postet noe.

Jeg har blitt totalt opphengt i Google Analytics og Hotjar Insights. Noen ganger føler jeg at jeg kun skriver for pageviews. Men det har ikke alltid vært slik.

Jeg sjekker daglig hvordan brukere har oppført seg på nettsider jeg har laget. Hva er det folk klikker på, hva er det folk scroller over? Hva leser du? Hvorfor leser du ikke dette?

Jeg begynte å videoblogge for litt siden – og klarte faktisk å pushe ut hele 10 videoer før det ble stille. Jeg fikk et kick hver gang videoene mine rundet 50 views. Men views er litt som dop. Når du får litt, vil du bare ha mer. En video jeg lagde om hvordan jeg fikk jobb under studiene fikk over 5000 views – plutselig var ikke det andre godt nok.

Det her er ikke gøy. Dette er ikke hvorfor jeg begynte å lage videoer eller å blogge.

Jeg begynte fordi jeg ville skrive. Ja, jeg ønsket meg et publikum – men jeg har kommet frem til at jeg ikke liker å dømme arbeidet mitt basert på størrelsen på publikumet mitt.

Jeg stikker på rehab.

Google Analytics og Jetpack for WordPress er verktøy som lar meg se hva som fungerer og hva som skjer. Likevel blir det dumt å sitte og sjekke pageviews og kilder for trafikken på ferie. Jeg skal ta en pause fra å sjekke tall og har derfor slettet alle slike apper fra telefonen. Jeg ser på dette som et preventivt tiltak mot å miste forstanden.

Er jeg virkelig den eneste som er blitt slik? Med stadig flere tall og indikasjoner på “suksess” i form av likes, kommentarer, retweets, delinger, og views? Hvordan er ditt forhold til tall?